Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков коментира последните събития около клуба и предстоящия първи 1/2-финален мач за Купата на България срещу "Левски". Сблъсъкът е в сряда на "Лудогорец Арена". Националът даде мнението си и за дискусионната ситуация с Козмин Моци. Както е известно, съдията Георги Йорданов не посмя да изгони румънеца в срещата Лудогорец - ЦСКА (4:0). В 22-ата минута на дербито румънският защитник беше за червен картон заради демонстрираните каратистки умения срещу Стефан Николич. Моци нокаутира нападателя на ЦСКА с ритник в ребрата без дори да играе за топката. Реферът обаче дори не маркира нарушение в скандалната ситуация.

"Едва ли съм аз човекът, който трябва да коментира решенията на Съдийската комисия. Влизнаето на Моци наистина бе грубо, може би съдията не го е видял. Бяха спестени обаче и картони за нарушения на футболисти от ЦСКА,но пак казвам, че не съм аз човекът, който трябва да дава оценки на реферите, лаконичен беше Дяков в предаването "Зона Спорт" по Ring.bg.

- Жълтият ми картон не е грешка. За съжаление се случи точно да пропусна мача срещу "Левски". Двубоят с тях ще бъде доста тежък. Нормално е да получа пети картон след 25-26 мача в елита. Неприятното в случая е, че се случи така – натрупах ги и няма да играя точно срещу "Левски". Остават обаче много мачове до края и се надявам да помогна на отбора си.

Получавал съм много картони в евротурнирите...В Шампионската лига от 6 мача имам 1 жълт картон. За България имам над 20 мача, но не смятам, че имам кой знае колко много картони. Аз играя на пост, който изисква повече единоборства. Мога да заявя, че винаги играя здраво и това няма да се промени. Стремя се да не бъда прекалено твърд в единоборствата, но няма да отстъпя и да играя по различен начин.

И двата трофея – Купата и шампионската титла, са колкото близо, толкова и далеч. Преднината ни е комфортна, но при грешна стъпка ще стане неприятно. Напрежението ще е сериозно. Не трябва да се отпускаме. „Левски” иска да спаси сезона си срещу нас, така че ни предстоят два тежки полуфинала.

Колкото до бройката за чужденците в нашите отбори...Аз съм в клуб, където играят доста легионери. Ако погледнем цялата картинка в България, аз съм много против тях. Те изяждат хляба на нашите юноши. Прекаляваме с легионерите, превъзнасяме ги само след два мача, а българските футболисти често биват подценявани. Нямам идея защо се привличат, някой за колорит, други сигурно идват за много ниски заплати. Ако даден български клуб няма амбиции за челното класиране, да не взима чужденец."

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015