Капитанът на "Ботев" (Пловдив) Йордан Христов е убеден, че "жълто-черните" ще гонят високи цели с Любо Пенев начело. Националът коментира преди заминаването за лагера в Австрия, че новият треньор на "канарчетата" ще промени отбора.

"За новия шампионат сме оптимистично настроени. Първо трябва да направим добра подготовка", каза Христов на аерогара "София".

"Оставката на господин Стоилов може би ни изненада, защото дойде само два дни преди старта на подготовката, а след това и назначението на новия треньор - господин Пенев. Имаше някаква изненада, но това е част от футбола. Аз винаги гледам позитивно. Тренираме само от два дни, и не може да кажем как се е отразила смяната. Мисля, че всичко е за доброто на отбора, и ще вървим нагоре. Не сме се срещали още с Любо Пенев, това ще се случи сега, на лагера в Австрия", продължи капитанът на "Ботев" (Пловдив).

Христов работи под ръководството на Пенев и в националния. Бранителят коментира впечатленията си от новия си наставник при "жълто-черните". "Моите впечатления са, че той има високи цели. При него се работи много професионално, има голяма дисциплина, което е много важно във футбола. Очакванията ми са, че отборът ще се промени, ще заиграе по-добре, и ще печели повече мачове", добави Йордан Христов.