Капитанът на Спартак (Вн) Иван Найденов е с опасност за живота. Той се сблъска с играч на Несебър във въздуха, при загубата на “соколите” с 0:2. Найденов бе откаран веднага в болница, където веднага бе подложен на операция.

След мача треньорът на варненци Атанас Атанасов – Орела заяви: “Сега не ми е до футбол. Наш футболист е с опасност за живота. Иван Найденов е с разкъсан бъбрек”.

Според шефа на Спартак Живко Великов бъбрекът е сцепен на две и ще бъде изваден. “Това е зверско престъпление. Иван е от най-добрите ни футболисти, игра и миналата година в “А” група. Ударен е нарочно с коляно”, каза Великов пред Канал 3.

"Получи се нелепа ситуация, притеснени сме за момчето, дано операцията мине успешно. Бъбрекът е разкъсан на две и се налага да бъде изваден. Не знам защо Живко Великов изкарва по този начин нещата. Защитникът, който предизвика ситуацията е много притеснен, не е искал да стане така, все пак са колеги", потвърди и президентът на Несебър, който е в болницата заедно с всички играчи на Несебър./БЛИЦ