Новият президент на Професионалната футболна лига Стефан Капралов даде първата си пресконференция. По-рано днес той спечели поста срещу бизнесмена Петър Велчков.

“Каквото и да кажа, не искам да ви подвеждам и вас. Проблемите са всеизвестни на всички, трябва да започнем работа. За целта още следващата седмица ще сформирам работна група. Започваме от базата, която има потенциал за оправяне, като се мине през телевизионните права, колкото и тежки трябва да бъдат преговорите, трябва да намерим общ език. Третото нещо е усвояване на фондовете от Европейския съюз. Някои от малките клубове вече са го направили. Те трябва да дадат пример на останалите. Ще дам за пример Ботев (Криводол) и Брестник”, започна Капралов.

Относно телевизионните права Капралов подчерта, че ще се търси начин и клубовете от “Б” група да имат финансова изгода, защото има интерес към втория ни ешелон.

„В детайли не съм запознат, но знам, че до края на първенството приключват телевизионните права на Про БГ. Така че трябва да се ориентираме към следващата телевизия, която ще ги вземе. Отборите от “Б” група са ощетени, защото в пакета от договора влизат “А” и “Б” групи. Но вие знаете, че се излъчват най-вече мачове от “А” група. Сами разбирате, че за отборите от “Б” група това не е достатъчно”, допълни новият президент.

На въпрос дали администрирането на първенството ще премине в ръцете на ПФЛ, Капралов не даде ясен отговор: “В момента не мога да го кажа. След като направя консултация с Футболния съюз, ще разбера. Преди знаех нещата, но сега са се променили.”/БЛИЦ