Със своя гол от пряк свободен удар срещу Хасково крилото на ЦСКА Антон Карачанаков стана №1 в цяла футболна Европа. Талантът от Ново Делчево е единственият играч, който от началото на сезона е отбелязал четири гола директно от фаул, пише „Меридиан мач“. Става въпрос за първенства, които се провеждат по формат есен-пролет. До момента 22-годишният играч е огорчавал вратарите на „Левски”, Марек, Берое и сега и на Хасково.

Възходът на Карачанаков стана възможен, тъй като обичайните заподозрени сред майсторите на фаула сякаш са се отказали да използват това оръжие. Голмайсторът на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо все още чака първия си гол, а звездата на Барселона Лионел Меси има едва едно попадение. Андреа Пирло пък беше контузен и пропусна доста срещи за Ювентус.

Ако продължава така, Карачанаков със сигурност ще подобри рекорда от директни голове от фаул, който се държи от двама играчи - Марчо Дафчев (Локо Сф) и Христо Йовов (Левски). Те са вкарвали по пет пъти.

"Карачанаков може да стане още по-добър, ако се вслуша в съветите ми", убеден е един от най-големите изпълнители на фаул в България Петър Жеков. Сред учениците му личат имената на майстори като Пламен Гетов и Христо Стоичков.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите