Делото на Антон Карачанаков срещу ЦСКА вече е факт. Това показва справка в регистрите на Софийски градски съд. Гражданското дело, което футболистът заведе срещу ЦСКА, за неполучена заплата и обезщетение, вече е обявено официално в страницата на съда, пише „Гонг”. Според информацията то ще бъде гледано от 74-ти съдебен състав. Запознати с правните спорове твърдят, че при това положение ЦСКА няма да може да потърси правата си във ФИФА, тъй като световната централа не разглежда дела, които вече са отнесени към гражданския съд. Малко след Нова година „червените“ обявиха, че ще съдят Карачанаков, тъй като не е разтрогнал правомерно договора си заради почивните дни в края на 2014 година.

Реално делото „Карачанаков срещу ЦСКА“ е първото дело в граждански съд за 2015-та година, в което е намесен ЦСКА. „Червените“ тепърва ще трябва да се защитават по различни дела от миналата година.

За март месец има насрочени две дати за заседания по дела на фирма „Рамзес БГ“ ЕООД срещу ЦСКА. Фирма „Булстранс“ също има дело срещу ЦСКА насрочено за май месец. Бившата служителка на „червените“ Ива Николова също има иск срещу тима, а заседанието е насрочено за февруари.

До месец се очакват решения на съда за други две дела, които са водени срещу ЦСКА – от Джаксън Менди и Родолфо Ваноли, които са също за неполучени възнаграждения.

Паралелно с това има заведено дело на футболиста на "Левски" Владимир Гаджев, който съди ЦСКА и Александър Тодоров за клевета, след като бе обвинен в расизъм през март миналата година.