Нападателят на Славия Антон Карачанаков бе избран за най-добър играч на 9-ия кръг от "А" група. Футболистът бе в основата за успеха с 2:1 над Монтана и спечели девет глава в анкетата на Пресклуб „България”. След него останаха Клаудиу Кешеру от Лудогорец и роман Прохазка от „Левски”.

"Благодаря на всички, които са гласували за мен, на моите съотборници, треньори и ръководство. Чувствам се добре, отбора върви добре мога да кажа в "А" група. Даваме всичко от себе си, но нямам представа защо играем по-добре като гости, отколкото като домакини. Целите на Славия са всеки мач да побеждаваме и колкото се може по-напред да бъдем в класирането. Всеки иска да играе Лига Европа, но ще видим има много мачове до края на сезона", сподели Карачанаков.

"Неприятно е да паднеш от Спартак (Плевен) (0:1 за Купата). Бяхме фаворити, но си мисля, че имаше малко подценяване от наша страна. Ние пропуснахме нашите шансове, а момчетата на Спартак си вкараха своите", продължи нападателят на Славия.

Карачанаков смята, че „Левски”, Лудогорец, Литекс и Берое ще са тимовете, които ще се борят за титлата на България.

"Наистина вкарах много красив гол в Монтана, но мисля, че съм вкарвал по-красив на „Левски” от фаул. При това тук на "Васил Левски", той е моят фаворит за най-красив гол в кариерата ми досега", продължи бившият футболист на ЦСКА.

"Следя ЦСКА. Неприятно е, че са във „В” група, радвам се, че биха вчера и им пожелавам успех. Съжалявам, че Пирин не вкара в седем мача гола, а вчера и отпаднаха и за Купата”, завърши Карачанаков.