Спортният директор на ЦСКА Атанас Караиванов обвини играчите за негативните резултати напоследък. “Червените” отпаднаха от турнира за купата на България след загуба на 1/4-финалите от Берое с 0:1.
“Турнирите са за това, за да стават изненади. Ние два пъти идваме тук в Стара Загора и два пъти правим празник на града. Явно това ни е орисията. ЦСКА няма победа като гост от мача със Свиленград миналата година, това е трагедия. Проблемът е, че тези, които са на терена, не знаят, че играят в ЦСКА. Ако вие мислите, че те го осъзнават, значи бъркате”, каза Караиванов.

“Останалите хора от ръководството са ангажирани с плащането на лиценза. Там ще хвърлят много средства, но лицензът няма да играе на терена. Това е лошото. И цялото ръководството да е тук, няма да слезе да играе на терена. Не трябва да търсим проблемите там, където не са. Проблемът си е в изпълнителите. Нещо трябва да се направи, но ще бъде много трудно в движение, месец и половина преди края на първенството. Явно трябва да се оперира много дълбоко, ако ЦСКА иска да промени отбора си. Нужно е да се променят много неща, включително отношението на играчите към отбора, публиката и задълженията си към терена. Футболисти има, но явно не съзнават своята отговорност”, допълни Караиванов.

“Зафиров е от ден и половина треньор. Какви оценки да му даваме. Аз мисля, че той имаше по-голямо желание в пъти да спечели, но не успяхме. Проблемът не е в Андоне, не е и в Зафиров. Не смятам, че умишлено играчите не разкриват потенциала си, просто несериозен подход. Несериозно отношение към задълженията. Ако има нещо повече, да го кажат. Те обаче имаха две срещи със собствениците, но нищо не чух. Щом се случва всичко това, не вярвам да осъзнават какво е ЦСКА”, завърши спортният директор в Борисовата градина./БЛИЦ