Генералният секретар на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов говори за предаването „Домът на футбола” по Диема Спорт.

„Най-лесният отговор кога ще започне първенство е това, което oбясни президентът на испанския футбол – Луис Рубиалес. Той каза, че сега можем да говорим за всичко друго, освен за това. Обаче, опитвайки да спазваме някои правила, на моменти ставаме неудобни за хора, които искат да се изкажат. Футболът е най-популярният спорт и всяко изказване, свързано с него води до някакъв отзив", коментира Караиванов.

"Събира се за втори път работната група на БФС в понеделник и тя беше свързана, защото всички пера от футбола у нас трябва да следват някаква логика, независимо от това колко застрашен е светът. Направени са само работни предложения, като тези дни събираме мненията на клубовете. УЕФА отложи европейското първенство и освободи месец юни. Бе заявено да се използват за завършване на първенствата и ние трябва да измислим вариант за пълно изиграване на двубоите. За да има пълно изиграване, трябва да започнем на 1 май. Това са 12 кръга, Купа на България. Другата опция е къс вариант за през месец юни само”, обясни Атанас Караиванов.

"Само последните два кръга е другата опция, за да се завърши първенството при разменено гостуване”, отсече шефът на Професионалната футболна лига.