Спортният директор на ЦСКА заяви, че здравословни проблеми са оставили тримата чужденци – Платини, Митрески и Петре извън групата за днешния мач с Пирин.

“Чух много интерпретации, но наистина тримата имат проблеми. Митрески е с подут ахилес, Платини има мускулно разтежение, а Петре получи удар на мача с Локо (Мездра), а и има хематом на лицето заради удар от феновете. Само мога да кажа, че срамните сцени от Мездра донесоха много сериозни травми чисто психологически на чужденците. Няма как, когато станат обект на такава атака, да се чувстват добре в страната”, каза Караиванов преди двубоя с Пирин.

“Инцидентът в Мездра се отразява тежко на клуба. Пострадахме, въпреки че самият клуб не беше виновен. Решенията трябва да ги приемаме, служебна загуба обаче не може да бъде обжалвана. За мен това беше една провокация, някои добре организира и свърши нещо и този, който го направи, не е фен на ЦСКА. Този мач с Пирин трябваше да се играе на “Армията” и щяхме да се чувстваме у дома. Тук в Кюстендил това няма как да стане”, допълни Караиванов.

“Поддържаме връзка с органите на реда, голяма е нашата надежда, че те ще открият провокаторите или някои от извършителите. Всичко е въпрос на разпознаване, имаме им вяра. Това е задължително, защото подобни неща биха станал и на други стадиони. Тогава, когато един клуб може да загуби служебно без да носи вина, подобно нещо може да се случи на всеки друг клуб. Това е проблем и на БФС. Дано направят промяна в наредбата, както е в Европа. Може да има тежки санкции, но не и служебни загуби, защото станахме свидетели на нещо ненормално - фенове да гледат зад вратата на един калдъръм пълен с камъни, това е пълен абсурд”, завърши един от шефовете на “червените”./БЛИЦ