Изключително любопитен материал, посветен на звездата на ЦСКА Фернандо Каранга, се появи в каталунския вестник "La Vanguardia". Статията е озаглавена "Каранга и Джонас - сенките на Неймар". В нея се отбелязва, че през 2017 година 781 бразилски футболисти от общо 1202, напуснали страната си, са предпочели да продължат кариерата си в Европа.

"Не всички обаче се казват Неймар. Има и по-малко известни футболисти от южноамериканската държава, които се представят на ниво", пише изданието.

"Луис Фернандо Силва Монте, известен като Фернандо Каранга, триумфира в българския ЦСКА. В местната Първа лига той вкарва същия брой голове като Неймар в ПСЖ: 17 в 21 мача. Те позволяват на отбора му да се бори с Лудогорец за титлата. ЦСКА, благодарение на головете му, остава на второ място, далеч пред най-големия си съперник", добавя "La Vanguardia" и добавя, че след престой в различни клубове Каранга най-накрая е намери точното си място.

В подобен тон вестникът отчита и постиженията на Джонас с екипа на Бенфика. 33-годишният футболист се представя впечатляващо и има 24 гола в 20 мача за "орлите" в Примейра лига.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ - ТРАНСФЕРИ И ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018