ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Роденият на 14 април 1991 година Фернандо Каранга се завърна в ЦСКА и „червена“ България полудя. Нещо страшно е из социалните мрежи, радостта на „армейците“ е огромна. Техният любимец отново е при тях. Бразилецът спечели сърцата на феновете със силните си изяви в тима от Борисовата градина в периода февруари 2017 до юли 2018 година.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

БЛИЦ ще ви разкаже хронологично какво се случи с Каранга между двата му периода в ЦСКА.

През юли 2018 година той беше продаден на китайския Хенан Дзиние за 3.4 милиона евро. Стартът на Каранга в местния елит е превъзходен. През октомври обаче Фернандо е контузен тежко и се налага спешна операция, продължила над три часа, при която е отстранен далака му.  До злополучния двубой той се отчита с 8 мача, 5 гола и 1 асистенция.

Лекарите твърдят, че даже имало опасност за живота на централния нападател, а някои не са сигурни дали той ще се завърне на терена.
 Каранга обаче проявява сила и характер и го прави, макар и с немалко закъснение.

 От 22 март до 18 юни 2019 година Фернандо се завръща в родината си като преотстъпен на Насионал. В този период той не изиграва нито един мач, защото все още е невъзстановен. Вероятно пращането му под наем е свързано именно с възможността да се лекува на родна територия.

Каранга се прибира в Хенан през юли 2019 година, когато за първи път стъпва на терена в официален мач след деветмесечно отсъствие. 

В периода юли – декември 2019 година се отчита за Хенан със следните цифри: 15 мача, 6 гола, 6 асистенции.

През 2020 година до август пак е контузен и не играе. От август 2020 до 30 ноември 2020 година с Хенан статистиката му показва 15 мача, 3 гола и 2 асистенции.

От април до юли 2021 година има проблем с визата му в Китай.

От 1 юли до 28 декември 2021 година с Хенан записва 16 мача, 5 гола, 1 асистенция.

От юни до декември 2022 година  в Хенан играе доста силно -  22 мача, 10 гола и 2 асистенции.

 

През 2023 година отива във втородивизионния Джинан Хиндзу, където данните са него са: 10 мача, 2 гола, 1 асистенция.

Общо за Хенан изиграва 76 мача, вкарва 29 гола и записва 12 аистенции.
Целият му баланс в периода, в който не е бил в ЦСКА, а играл в Китай, е: 86 мача, 31 гола и 13 асистенции.


През април същата 2023 година избухва скандал с приятелката му.  

32-годишният футболист е задържан в бразилския град Ресифе по подозрение в нападение над партньорката си - 29-годишна жена от Беларус. Каранга е за няколко дни в родината си заради пауза в китайското първенство.

Според полицията в Ресифе жената е намерена в безпомощно състояние на улицата, в квартал Боа Виагем, в южната зона на големия град. Заради инцидента Каранга е задържан в полицейското управление.

Адвокатът на играча - Сезар Салеш, твърди, че Фернандо и приятелката му са се скарали, но той не я е удрял. Двамата са заедно от осем месеца и се подготвяли да се върнат в Китай, където футболистът да се присъедини към клуба си.

"Жената не е поискала закрила и не се е обадила в полицията. Тя съобщи, че е имала криза на ревност, те са се карали и е претърпяла инцидент, когато е счупила бутилка шампанско, порязвайки ръката си. Тя се опитвала да влезе в къщата, а той я изгонил", обясни тогава адвокатът на бразилския футболист.

Местните медии обаче съобщават друго. Каранга и Валерия се скарали и паднали в басейна на къщата. После тя, в опита ди са се защити, грабнала бутилка с уиски. Но си поразяла ръката. Въпреки това Фернандо я изгонил, след като я шамаросал.  

В крайна сметка се оказва, че Каранга няма вина. Сега обаче феновете на ЦСКА искат той да се превърне в „главния виновник“ за успехите на техния любим отбор.

А какво се случва с Валерия ли? Двамата не само, че и днес са заедно, но и чакат дете.