Капитанът на “Ботев” (Пловдив) Асен Караславов заяви, че не иска да сравнява Германия и България, но според него тук някой хора прекаляват с посещенията в Студентски град. Той бе гост в дискусионно студио Дерби, където говори за успеха на “канарчетата" над Славия с 3:0 и за предстоящият мач с “Левски”.

"Аз още когато си дойдох, си дадох дума да не сравнявам Германия и България и смятам, че така е най-правилно. Но на връщане в автобуса след класирането в Бундеслигата една бира не се отвори. А нашият клуб за първи път в историята си печели промоция. Разбира се, след това празнувахме. Но тук явно някои хора прекаляват с посещенията си в Студентски град”.

“Мачът със Славия беше доста тежък, а също така и специален за мене, тъй като преди да замина за Германия прекарах 6 години на Овча купел. Така че този клуб винаги ще бъде в сърцето ми и е нормално да имам сантименти. За мене най-важното е, че започнахме в “А” група с победа, показахме прилична игра, а сме съвсем нов отбор. Но въпреки това мисля, че вече имаме колектив, който ще ни помогне да печелим и по-нататък”, каза Караславов.

"Загатнахме, че имаме голям потенциал. Наистина, Иван Цветков вкара три гола, но целият отбор се стара. Сега играем срещу “Левски”, но това не ни притеснява, защото излизаме само за победа”, допълни той.

"Трябва да се започне с възпитаването на дисциплината у децата. Трябва да им се обясни, че всеки трябва да има цел в живота. И целта ти не трябва да свършва с това да играеш в “Левски” или в ЦСКА, а да се стремиш да играеш на Запад. Така ще върни напред и цялата държава", обясни своите виждания Караславов за бъдещето на футбола в България.