“Ботев” (Пд) започна подготовката си за предстоящото домакинство на Локомотив София. „Канарчетата” направиха първата си тренировка за седмицата на стадион „Беркут” в Брестник, където ще се готвят до четвъртък включително. По индивидуална програма отново тренира Асен Караславов, който продължава да лекува разтежение в бедрото и засега не ясно дали капитанът ще се възстанови за мача със столичните „железничари”.

Ферарио Спасов раздели футболистите на две групи, като в едната попаднаха вратарите и записалите най-много игрови минути в последните мачове – Йордан Христов, Бобан Грънчаров, Артур Енрике, Томаш Иршак и Рубен Паласуелос. Те поиграха джитбол, като към тях се присъединиха помощниците на Феро – Лилчо Арсов и Александър Димитров.

Другата, по-голяма част от играчите, се натовариха повече с разиграване, като темпото им бе следено от кондиционния треньор Михайло Шекероски и Костадин Видолов. Във вторник „жълто-черните” ще тренират преди обед, а в сряда програмата предвижда две занимания. Двубоят от 8-ия кръг в първенството между отборите на “Ботев” и Локомотив (Сф) е в събота (06.10) от 16.00 часа на стадион „Христо Ботев”.