Кардинални промени се извършват във футболния Марек, който пое по нов път на развитие. Клубът е вече с нов изпълнителен директор. Това е легендарният защитник Янек Кючуков, който сменя на този пост досегашния Иво Паргов. Има и нов пост - финансов мениджър. Функциите ще бъдат изпълнявани от Цветан Видински, който от създаването на Марек 2007 е основен благодетел на този клуб, уточнява zadupnitsa.com. От днес за детско-юношеската школа в Марек ще отговаря пък Анжело Кючуков, който ще продължи работа и като треньор в школата.

След близо 15-годишно отсъствие от "Бончук" от днес в родния си клуб се завръща Борис Кръстев. Той ще бъде новият старши треньор на представителния тим, а негов помощник Светльо Георгиев. Кръстев бе един от голаджиите на Марек в периода от 1993 до 2000 година, като треньорска намеса тогава го отказва от футбола на 28 години. От 2006 година е начело на Германея (Сапарева баня), като успоредно с това работеше и в другия футболен клуб в Дупница – Марек 2007, където бе треньор на деца.

Очаква се днес Кръстев да бъде официално представен пред играчите от президента Стойчо Милев. Тренировката е от 18 часа на "Бончук", на която ще присъстват и новите шефове.