Четирима нигерийски футболисти ще преминат на проби в Черноморец веднага след края на първенството. Играчите са на възраст между 19 и 22 години и са собственост на англо-германска мениджърска агенция със силни позиции в Африка, пише “Меридиан Мач”. Става въпрос за двама нападатели, централен защитник и креативен халф.
 
Играчите са предложени на старши треньора Димитър Димитров. Той се е запознал с визитките им и е дал съгласие за тестови период. Херо ще проведе една или две контролни игри, за да се запознае отблизо с качествата на африканците. Ако се съгласи да ги привлече, бургаският клуб ще трябва да плати само комисионна на мениджърската агенция, която по предварителни данни е само 160 000 евро за четиримата играчи.
 
Самите футболисти нямат сериозни финансови изисквания и в предварителните разговори техните мениджъри са дали съгласие за заплати от около 2500 евро на месец. Босът на клуба Митко Събев е поставил условие селекцията да бъде обезпечена основно със средства от продажби на собствени футболисти. От трансфери на Шаешу, Асис и Боли в клубната каса се очакват около милион и половин евро.