Третодивизионният Кариана стартира с размазваща победа в домакинския турнир по футбол „Кариана 2016”. На чисто новия стадион с изкуствена настилка ерденчани не оставиха никакъв шанс и се наложиха с 11:0 над видинския Партизани (Макреш).

Преди мача се състоя официалното откриване на новото спортно съоръжение на клуба. Демонстративни скокове направиха парашутистите от Аероклуб Монтана. Горещото време не спря публиката да наблюдава освещаването, извършено от архимандрит Антим от Клисурския манастир.

„Господ здраве да дава на собственика Милан Йосифов и неговото семейство. Все така да продължава да осигурява работа на хората в региона и да развива футбола в Ерден”, каза в словото си Антим.

„Това беше една от мечтите ми - да направя този терен и да събера отбори в турнир. Вярвам, че хората ще го оценят и пожелавам успех на тимовете. Нека най-добрите печелят”, каза президентът на Кариана Милан Йосифов.

До почивката на мача на домакините от Ерден с Партизани три гола заби Александър Димитров, два добави Ангел Русев, а веднъж точен бе Евгени Игнатов-Бамзе. През втората част Кариана направи много смени. Отборът бе поведен лично от наставника си Георги Владимиров. Бившият нападател на Монтана и Славия стана „Любимец 13”, след като излезе с фланелка с №13. Румен Рангелов се отчете с хеттрик за Кариана, а Георги Цеков се разписа веднъж. Дебютен гол с екипа на ерденчани вкара юношата на Монтана Ивайло Ваньов-Манарата. Гостите също имаха своите шансове, но вратарят Павел Станев изби коварен удар на Ахмед, а далечен шут на Пламен Митев мина в близост до гредата.

Съставът на Кариана: Върганов, Валентинов, Георгиев, Цв. Иванов, Цолов, Д. Иванов, Петков, Игнатов, Димитров, Русев, Боянов /Станев, Ваньов, Евг. Иванов, Тодоров, Илиев, Рангелов, Цеков, Николов и Владимиров/.