Френският съдия Лоран Дюамел ще ръководи първия мач на ЦСКА в Лига Европа срещу Бешикташ, съобщава официалния сайт на УЕФА. На 16 септември "армейците" гостуват в Истанбул на стадион "Инюню".

Дюамел е арбитър на ФИФА от 2002 година, а върхът в кариерата му е 1/2-финалът в Шампионската лига миналата пролет между Атлетико (Мадрид) и Ливърпул, завършил 1:0 за испанците. Високият 173 см французин е свирил няколко мача на Левски в евротурнирите. Лоран Дюамел бе съдия на първия домакински двубой на "синтие" в груповата фаза на Шампионската лига през сезон 2006/07, загубен с 1:3 от Челси. След това ръководи Артмедия - Левски (0:1) през сезон 2005/06 и Левски – Дебрецен (1:2) преди година. Именно загубата от унгарците на "Герена" не позволи на "сините" да влязат в групите на Шампионската лига.

Брат му Стефан Дюамел е асистент-съдия на ФИФА и двамата често са екип на мачове във Франция и Европа. Така ще бъде и на "Инюню". Другият страничен рефер ще е Кристоф Капели.

Лоран Дюамел е директор на спортен център и в свободното си време обича да разпуска със скуош, тенис, филми и книги. /БЛИЦ