Носителят на Купата на България ЦСКА може да не успее да картотекира новите си попълнения за новия сезон в “А” група заради задължения към други клубове.
 
Изпълкомът на БФС ще разгледа казуса с “червените” на заседанието си на 28 юли. Към момента “армейците” дължат пари на Сливен и Черноморец. Двата клуба са твърди в решението си да не подписват нови договори за разсрочено плащане. Именно такова споразумение ще улесни ЦСКА при картотекирането на новите.
 
“Червените” все още имат няколко дни, в които могат да се разплатят. В противен случай няма да могат да регистрират Янис Зику, Жуниор Мораес, Саша Живец и останалите нови попълнения. Така ще се повтори ситуацията от 1999 г., когато заради неизяснената ситуация с Митко Трендафилов ЦСКА игра с един отбор в евротурнирите (със сръбските попълнения) и с осакатен тим в родното първенство.
 
В Черноморец бяха учудени от излязлата през седмицата информация, че клубът от “Българска армия” се е разплатил окончателно по трансфера на Мишел Платини. “Мога да потвърдя единствено, че ни е платена част от сумата по договора със закъснение. Нашата позиция е известна отдавна и тя е, че ЦСКА е некоректен платец. Държим да се знае, че с тях нямаме договор за поредно разсрочване на задълженията им. Краяният срок, в който трябваше да ни преведат всички траншове отдавна мина”, коментира изпълнителният директор на “акулите” Пламен Киряков./БЛИЦ