Нападателят на “Левски” Базил де Карвальо нападна расистите и обяви, че хората, които мислят, че черните са маймуни, не са интелигентни. Нападателят бе определен за играч номер 1 на 4 кръг на “А” група.

"Това са няколко човека от публиката, които са пълни глупаци. Не можах да ги разбера. Това не е цялата публика, а напротив - феновете на “Левски” са много добри и винаги ни окуражават. Повтарям отново, че няколко човека не са от значение. Не съм искал да напускам. В Локомотив (Пловдив) също не съм имал проблеми с феновете. Цветът на кожата не означава нищо и няма значение.

Хората, които идват на стадиона и мислят, че черните са маймуни, не са интелигенти. Много съм доволен от наградата. Получавам я за втори път. Благодаря на съотборниците ми, треньора и на господин Иво Тонев, който ме доведе в “Левски”. Той ми даде шанса отново да се завърна на "Герена".

До момента всичко върви добре. Участвам много в играта, головете не са най-важното за мен, а и съотборниците ми помагат. Да вкараш гол е въпрос и на късмет. Сега нямам контузии, чувствам се добре и бележа много. Най-голямата конкуренция за мен съм самия аз. Не гледам другите. “Левски” играе най-добрия футбол в момента и вярвам, че ще станем шампиони. България ми харесва много. Започнах да изучавам езика. Следващия път ще мога да давам интервюта на български. Доволен съм, че жена ми е децата ми са в София. В Пловдив ми беше по-трудно, защото бях без семейството си", каза Базил на награждаването.