Нападателят на Локомотив (Пловдив) Базил де Карвальо се закани на утрешния съперник на “смърфовете” за Купата на България – “Левски”. Както е известно, тъмнокожият футболист бе пред трансфер на “Герена”, но сделката пропадна заради проблем в рамото на сенегалеца.
 
“Ще им вкарам хеттрик. Със сигурност ще ги победим, а аз направо ще ги разбия. Не ги пропускам”, заканил се Де Карвальо пред своите съотборници в съблекалнята, пише “Меридиан Мач”.
 
След проваления трансфер в “Левски” той се върна на “Лаута” и в двата мача срещу “сините” след това вкара два гола. При първия – през пролетта на сезон 2010/11, завършил 2:3, той извади синя фланелка със своето име, с която бе представен на “Герена”, и пробва да я скъса пред Георги Иванов. В срещата между двата тима през този шампионат, играна в София, Де Карвальо също вкара гол, но той не бе достатъчен и тимът му отново загуби с 2:3.
 
Нападателят привлече вниманието на “сините” преди година и половина, като се представи на много високо ниво за победата на “смърфовете” с 2:1 на “Георги Аспарухов”, като бе сред голмайсторите в мача.