Нападателят Базил де Карвальо може да се завърне в Локомотив (Пд) още от понеделник. Очаква се днес нападателят да прекрати едностранно договора си с "Левски". Сенегалският голаджия с френски паспорт изпрати едноседмично предизвестие до сините, като срокът изтичаше късно снощи.

Условията на мениджъра Георги Градев и агентката на футболиста мадам Сокена Ба към "Левски" бяха да докажат, че са платили дължимите заплати на Карвальо, да го поканят на работа и да го картотекират. На "Герена" обаче французинът не го броят за жив. По тази причина договорът ще бъде разтрогнат едностранно, а Базил се прибира на "Лаута". Отделно от това нападателят ще си търси от Левски цялата сума по договора и 4500 евро за лечението, свързано с операцията на рамото. Допълнително той ще съди сините за стресови и спортни щети.

Междувременно стана ясно, че от "Левски" са завели иск в Софийския районен съд, за да докажат, че нямат договор с Карвальо. От Герена направили това на 15 февруари. На делото обаче не е бил даден ход, твърдят от Лаута. /БЛИЦ