Новият шеф на Съдийската комисия към БФС Виктор Кашай бе официално представен пред медиите. Унгарският специалист заяви, че неговата основна цел е да се намалят грешките на родните рефери и разкри върху какво ще наблегне в своята работа. Казано метафорично - Кащай обеща кашата в съдийството ни да не е пълна. 

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

"Надявам се двете страни да сме си ползотворни. Най-големият проблем в съдийството са грешките. Моята цел е да намаля, доколкото мога, грешките на съдиите. Ще се опитам с всички сили да го постигна. В момента с моите колеги събираме информация какво е актуалното състояние на българското съдийство. Когато имаме цялостната картина, ще вземем решения как да процедираме с най-належащите проблеми и въпроси. Работим за подобряването на българското съдийство. 

Не можем да гарантираме на 100% изчистването на всички грешки. Ще се опитаме да ги сведем до минимум. Много съм щастлив, че имаме възможност да използваме системата ВАР. Тя помага не само на съдиите, но и на клубовете и техните фенове". 

"Всички трябва да сме доволни, че имаме тази система в шампионата. Това е първият сезон на системата в България. Не са проведени много мачове с нея, съдиите трябва да трупат опит. Средно реферите са използвали системата по 3, 4 пъти, което не е достатъчно. Тепърва трябва да подобряват нивото си, но съм сигурен, че с времето ще се справят все по-добре", заяви Кашай, след което каза няколко думи и за системата ВАР.

"Това е изцяло нова система. Повече от 100 години съдиите са разполагали само със свирка и картони. Вече могат да променят решенията си в хода на мача. Практиката сочи, че първите една, две години винаги са трудни, но нещата значително ще се подобрят", обясни унгарецът и продължи по темата с отговорностите си в БФС.

Аз съм тук, за да работя със съдиите, а не с клубовете. Разбира се, ние сме в контакт, тъй като всички искаме футболът да се развива. Уважавам всички клубове, но ще ги третирам абсолютно еднакво. Не искам да говоря за странични отношения.

Тук съм, за да внеса справедливост на терена и в отношенията. Ако даден рефер се справя добре, то той ще получава повече наряди. Аз държа на справедливостта. Призовавам всички клубове да ми вярват". 

"Георги Кабаков има много добра международна репутация. Взе участие в семинара на реферите, които са в групата за Световното в Катар. Аз 3 пъти съм бил в тази позиция. Това е много специален момент за него, а и за българското съдийство.

Моята амбиция е да открия още талантливи съдии като Георги Кабаков. Той си остава номер 1 към момента и ще го подкрепяме по всякакъв начин, за да достигне до Световното първенство.

Съдийството е маратон. Трябва много време, за да може един рефер да стигне до мач от високо ниво. Нашата цел ще е да открием нови диаманти, които да шлифоваме и да им помогнем да достигнат точно до такива двубои. 

Навсякъде футболът е различен, правилата обаче са еднакви. Спецификата е да открием съдии, които да спазват правилата. За щастие, реферите тук са българи. Не искам да ги променям, важното е те да си вършат работата", заяви Кашай при представянето си като председател на Съдийската комисия.