Инвеститори от Катар проявяват интерес към занемарения в момента стадион „Пловдив”, съобщи в интервю за Plovdivutre.bg заместник-кметът на града Георги Титюков. Той призна, че Община Пловдив има готови презентации за сериозни компании, които имат финансов ресурс да обновят 55-хилядното съоръжение и да го лицензират според нормативите на ФИФА и УЕФА.


И „посланика на добра воля” на Пловдив по света – Христо Стоичков, също разполага с копие от презентацията и провежда срещи по темата”, коментира още Титюков.


Както е известно, миналата година Ицо доведе в родния си град испански инвеститори, но впоследствие те се отказаха да строят.


„Премиерът Бойко Борисов е заявил наскоро в телевизионен ефир, че може да бъде изграден втори национален стадион, но съоръжението със сигурност няма да е в София. По-вероятно е то да е в Пловдив и има резон”, каза заместник-кметът.


„В столицата на мачове като Локо(Сф) - Славия ходят по 200-300 души, докато на "Ботев" (Пд) и Локо стадионите постоянно са препълнени и много хора не успяват да влязат и остават отвън. Титюков е убеден, че ако националният стадион е тук ще има много по-голяма посещаемост, "тъй като ние сме най-футболният град. Не случайно "Ботев" (Пд) е на първо място по посещаемост в „А” група. Дори и във „В” група публиката не ги изостави", допълни заместник-кметът на Пловдив.