От ЦСКА обвиниха Национална спортна база в изнудване. Повод за това е цената от 30 хиляди лева, срещу която ще може да се играе на стадион “Васил Левски” през пролетния полусезон. 

Административният директор на клуба Димитър Димитров – Каубоя обясни ситуацията. „Не мога да ви отговоря на въпроса как се формира цената за наема от други клубове. Но неофициално управителя на съоръжението Антон Попов, ни каза, че е взето решение от Управителния съвет за формиране на цена от 30 хиляди лева, което е цена без ДДС. Което означава, че всеки който би могъл да си позволи лукса за този стадион, трябва да заплати цена от 36 хиляди лева с ДДС и около 2 хиляди лева за персонал и други такива плащания. Общо взето цената е около 40 хиляди лева. Вие ми отговорете, дали някой в момент на криза, може да си позволи да ползва стадиона. Не е редно да ни изнудват по този начин, това си е чист рекет”, сподели бившият съдия на срещата на футболните клубове.

От думите му стана ясно, че през есента, когато ЦСКА домакинстваше на Националния стадион в Лига Европа цената е била 4 или 5 пъти по-малка. От клуба се надяват, че ще може да ползват “Българска армия през пролетта. “Чакаме становището на общинската комисия, искаха ни определени документи и трябва да решат”, завърши Димитър Димитров./БЛИЦ