Новата португалска звезда на Берое Давид Каядо обяви, че не знае нищо за свой трансфер в “Левски”. Той допълни, че е щастлив в Берое и ако зависи от него ще остане в Стара Загора.
 
След само 3 месеца в Берое Каядо получи първото си голямо признание от феновете на Берое. Португалското крило бе избрано за "Футболист на феновете" за месец март 2012 г. в класацията организирана от сайта Beroe Online. 1205 души взеха участие в гласуването.
 
Португалецът печели първото място с 4976 точки, следван от Ваня Джаферович с 2516. На трето място се нарежда още едно ново попълнение - бразилецът Елиаш Алвеш да Силва с 1706 точки. В петицата влизат и още две нови попълнения - Антонио Ливраменто с 1700 точки и с 1220 контузилият се Дюдоне Овона. На шеста позиция се нарежда Стефан Велев с 1090 точки.

След срещата между Берое и Монтана Каядо получи приза си за март - колаж с негови снимки в рамка. "Благодаря за наградата. Тя не е само за мен, а за отбора, защото играем много добре, а и за ръководството и феновете, които са зад нас. Това е награда за всички в Берое, за цялото беройско семейство", каза Каядо след връчването.

"Чувствам се отлично тук. Досега отбора върви много добре. Феновете подкрепят мен и отбора и вече имам приятели тук, което е много важно. Семейството ми не е тук и не ми е лесно, когато съм сам, но новите приятели ми помагат да се справя с тези моменти", допълни португалецът.

Той коментира преминаването на Илиан Илиев в "Левски" от лятото: "Трябва да благодарим на треньора, защото той е свършил много добра работа с Берое. Във футбола е нормално когато вършиш добра работа в един отбор да има други, които те искат. Напълно в реда на нещата е. Илиев заминава, а Ивко Ганчев остава. Това е добре за Берое, тъй като има подобен стил и следващата година също ще е добра за Берое."

Каядо отрече спекулациите в пресата за негов трансфер в "Левски" от лятото: "Аз имам договор тук за още 2 години. Не знам нищо. Това са неща при които първо трябва да говорят с президента, с треньора и едва след това с мен. Аз имам договор тук, щастлив съм и ако зависи от мен ще остана."