Звездата на българския волейбол Матей Казийски коментира оставането си в Тренто. Както е известно, той подписа нов договор с италианския клуб за три години. Новината беше съобщена късно вчера от президента на Тренто Диего Мосна.

“Щастлив съм от подновяването на договора. Президентът Диего Мосна искаше да направи тази изненада на публиката, като обяви новината няколко минути преди изключително важния ни мач. Имахме серия от срещи, които бяха много положителни. Имахме пълно съгласие и от двете страни по всички основни условния. Трябваше ни малко време, за да уточним някои малки подробности, за да бъде всичко точно черно на бяло и тогава подписах. Признавам, че имах няколко оферти през последните месеци и исках известно време, за да взема решение. Исках да си помисля на спокойствие. Накрая реших, че Тренто ще е моят избор не само по спортни, но и главно поради лични причини. Твърде много неща ме свързват с този град, с тази публика и не би ми боло лесно да си тръгна. Отново ще кажа, че съм много щастлив да продължа кариерата си тук", коментира Матей след обявяването на новината от Диего Мосна.

Казийски вече е част от историята на клуба като реализатор №1 и един от тримата (б.р. заедно с центъра Емануеле Бирарели и либерото Андреа Бари), който е спечелил и 11-те трофея с Тренто от 2008 година насам./БЛИЦ