Ръководството на благоевградския Пирин е стартирало сериозна организация за атака на първото място в югозападната “В” група. Благоевградчани разполагат с умопомрачаващия за третодивизионен клуб бюджет от 2 млн. лева за цялата година. Средствата трябва да стигнат на клуба за промоция в “Б” група и лятна селекция, за да може отбора да се утвърди в челото на втория ешалон.

Огромните средства веднага се отразиха и върху селекцията на отбора. Източник на БЛИЦ разкри, че клуба е предложил 2 000 лева на месец на нападателя Владислав Златинов за да остане в Благоевград. Почти всички от футболистите в тима също се разписват на четирицифрени суми. Освен щедрата месечна издръжка в Пирин ще се раздават и сериозни бонуси за всяка победа.

Интересното е, че всички играчи на Пирин се водят аматьори. Дори и с този статут обаче те ще прибират повече пари, отколкото професионалистите в част от отборите от “А” група. На бюджетът на Пирин смело могат да завидят от Миньор, Черноморец и други тимове от елитната ни дивизия.

В момента благоевградчани са на 4-о място в класирането, като изостават на 6 точки от лидера Марек. Пред тях са още Сливнишки герой и Витоша (Бистрица). Тимът в който е картотекиран премиерът Бойко Борисов също има сериозна амбиция за влизане в “Б” група, като наскоро привлече Екундайо Джаейоба от Марек и Николай Божов.