Tреньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез сподели мнението си след минималната победа над Крумовград в третия кръг на първенството.

"Честитя на моите футболисти за днешния мач. Много е тежко като се играе след европейски мач. Контролирахме мача и заслужено победихме. Не беше лесно, но работим върху това да сме фокусирани във всичките 90 минути. Смятам, че можехме да отбележим повече попадения. Крумовград играят директен футбол. Много здрави са физически. Смятам, че ние бяхме по-добрият отбор през по-голямата част от мача и заслужено стигнахме до победата", започна Керкез. 

"Много съм тъжен, че Антъни Уджа дълго време ще е извън терените. Андрей Йорданов може би един месец няма да го има. Никола Илиев днес беше болен. Искам да поздравя моите играчи, които бяха изключително фокусирани и дадоха всичко. Това е отборът. Разбира се в един момент се притесняваме, когато не отбелязваме гол, а имаме малка преднина. Искам да  поздравя и Крумовград за техния отбор. Сигурен съм, че ще имат добър сезон. За мен е много важно, че виждам, че сме много добре физически. Сменям някои играчи. Всички разбират, че отборът е над всичко. Първият пример е с капитанът Ивелин Попов, който ни помага много, той  е лидер в съблекалнята. Когато имате подобен играч всичко става по-лесно", каза още наставникът на "канарчетата". 

"Всяка следваща среща за мен е най-важна. Ако се върнете назад може би сблъсъкът с Марибор е бил най-важният. Ще е труден мач. Те играха в груповата фаза на Лигата на конференциите. Имат много опитни играчи в техния състав. Трябва да бъдем заедно с  нашите фенове, които и днес бяха тук и искам да им благодаря. Занас каквато и да е победа ще бъде важна", завърши Душан Керкез.