Душан Керкез бе хем доволен, хем и малко ядосан след 2:1 срещу босненския Зрински Мостар.

„Доволен съм от победата. Винаги съм щастлив, когато печелим. Можеше резултатът да е по-добър, но това е Европа. През първото полувреме обаче направихме някои грешки, от които дадохме шанс на съперника. Направихме и доста пропуски, което няма как малко да не ме ядоса.  Генерално играхме добре, но се подготвяме за още по-труден мач в Мостар“, заяви треньорът на Ботев Пловдив след снощния първи мач от третия  квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Той за първи път коментира и сензационното привличане на бившия ас на Берое Вини Трибуле.  

 „Приветствам Вини Трибуле. Физически не е на нивото на останалите футболисти. Ако всичко е наред, ще е в състава за реванша, но той има нужда от време да се адаптира към отбора. Хубавото е, че има опит в България, което ще му помогне с приспособяването. Със сигурност е качествен състезател, който ще ни помогне“, обясни наставникът на Ботев.

„Антоан Конте имаше проблем с коляното и не беше лесно за него да стартира днес от първата минута. Ще посъветвам моите играчи за реванша да бъдат по-концентрирани в предни позиции. Показахме, че сме добър отбор и със сигурност ще имаме нашите шансове в Мостар“, завърши Душан Керкез.