Ботев (Пловдив) използва профила си във „Фейсбук“, за да информира своите фенове, че временно е спряна продажбата на сезонни абонаментни карти и билети за градското дерби с Локомотив (28 юли от 21:00 часа). Причината за това е хакерска атака.

Управата на „канарчетата“ уточни, че в резултат на акцията е забелязана и неизправност в работата на турникетите, осигуряващи достъп до стадион „Христо Ботев“. На „Колежа“ се надяват, че в понеделник след обяд продажбата на билети ще бъде възстановена.

СЪОБЩЕНИЕТО ОТ БОТЕВ (ПЛОВДИВ)
Уважаеми ботевисти,
На 11.07.2024 година, броени часове преди началото на футболната среща между Ботев и Марибор, започна масирана хакерска атака срещу информационната инфраструктура на ПФК Ботев.
В резултат на това беше засегната системата за продажба на билети и абонаментни карти за стадион „Христо Ботев“, като бяха забелязани и неизправности в работата на турникетите, осигуряващи достъп до спортното съоръжение.
Нашите специалисти работят по възстановяване нормалната работа на всички информационни услуги, като очакваното време за подновяване продажбата на билети и карти е 15.07.2024 година (понеделник следобед).
Въпреки неспирните атаки и опити за саботаж в развитието на нашия клуб, всички ние – ръководство и привърженици, обичащи Ботев безрезервно и безкористно, ще продължим да стоим заедно, рамо до рамо, бранейки нашата обща кауза.
С уважение,
Ръководството на ПФК Ботев