Haд 2000 души посрещнаха Христо Стоичков в зала "Орловец" в Габрово. Сред тях бе и халфът на Левски Мартин Райнов. Камата бе в града за представянето на биографичната му книга "Христо Стоичков. Историята", написана в съавторство с журналиста Владимир Памуков. Посещението му беляза и 100 години организиран футбол в града.

По време на събитието бяха наградени отличилите се таланти от школата на местния Янтра.

"Всички, които дойдохте на моите събития, сте ми приятели. Най-много бих искал да видя някое от тези деца най-добър в своята област един ден. Аз следвах мечтата си и я изпълних. Вярвайте, деца, и ще го направите", възкликна Стоичков.

Специални гости на срещата бяха Димитър Туджаров-Шкумбата и журналистът Иво Райчев, които забавляваха присъстващите със специално подготвена програма. В залата бе и халфът на Ботев (Враца) Даниел Гаджев.

Всеки желаещ чинно изчака реда си за автограф от Камата. Той пък пожела класиране на националния ни отбор на Евро 2020, като изрази надежда, че от Габрово ще продължат да излизат големи футболни таланти. Той посети фенклуба на ЦСКА в града Ред Бойс Габрово, като им показа "Златната топка", която спечели през 1994-а.