БФС наказа за два мача халфа на “Левски” Рене Михелич, който бе изгонен в срещата с Локомотив (София) за първенство, завършила при резултат 2:1 за “сините”.

В 65-ата минута на срещата Стефан Спасов показа директен червен картон на словенеца, който при единоборство за висока топка фаулира Димитър Илиев.След срещата “Левски” пусна жалба, а Дисциплинарната комисия на БФС реши:

“Във връзка с жалба на ПФК”Левски”, ДК спира състезателните права на Рене Михелич до произнасяне от СК на БФС, относно извършеното нарушение и показания червен картон.”

Днес Съдийската комисия се събра и реши да накаже халфа на “сините” за два мача и му наложи глоба от 800 лева. Михелич обаче ще пропусне само срещата с Литекс, която е в събота от 15:00 часа в Ловеч. Полузащитникът вече пропусна едни мач и срещата с тима на Христо Стоичков ще бъде втората, в която няма да играе.

Футболистите на Локомотив (София) Александър Бранеков и Том получиха наказания от по един мач и 300 лева глоба. Двамата вече пропуснаха мача за Купата на България срещу "Левски" (1:3) и ще бъдат на линия за срещата с "Ботев" (Пловдив), който е утре от 17:00 часа в "Надежда".