Дефанзивният халф на Рилски спортист (Самоков) Васил Канев е получил покана да се присъедини към хърватския втородивизионен ФК Луцко за началото на лятната подготовка през юли. Пловдивчанинът изкара пробен период в клуба преди две седмици, а отзивите му за предстоя са добри, което е довело и до поканата. Канев има срок до края на юни да върне отговор на хърватския клуб. Сериозен интерес към Васил Канев има и от страна на кипърския Омония (Арадипоу), където той изкара пробен период през януари месец.

“Все още не съм взел окончателното си решение. Искам да изчакам да видя първо, какви възможности ще има пред мен в България, но интересът на хърватския клуб е сериозен. Престоя ми в Загреб беше сполучлив. Клубът има амбиции през новия сезон да се бори за промоция в Първа дивизия”, споделя пред "zona90.com" Васил Канев.

Канев е юноша на Борислав (Първомай), но след това преминава в школата на Ботев 2002. На 16-годишна възраст е забелязан от скаутите на столичния Славия и бързо се озовава в редиците на “белите”. Малко след това футболният му път продължава в друг столичен тим – този на Локомотив. В началото на настоящия сезон започва в Царско село, а през зимата се озовава в Самоков и започва да играе за местния Рилски спортист, който се състезава в Югозападната "В" група.