Сръбският халф на ЦСКА Лазар Туфегджич даде изявление в родината си да местното издание „Журнал“. 26-годишният футболист говори по различни теми, като една от тях беше ситуацията му при „армейците“. Той открито призна истината, която е ясна на всички фенове на отбора – сърбинът не попада в плановете на клуба и на треньора Нестор Ел Маестро.

„През миналия сезон загубихме титлата кръг преди края. Дойде нов треньор и клубът не ме вижда в плановете си за този сезон. Освен това в първенството могат да се използват петима чужденци, които не са граждани на Европейския съюз, а ние сме осем… Не работи в моя полза това, че нямам паспорт на ЕС“, заяви Туфегджич.

Халфът си припомни и двата си мача за националния отбор на Сърбия. И двете срещи са в началото на 2021 г. при американско турне. Той играе при нулевите равенства срещу Доминиканската Република и Панама.

„Да играеш за сръбския национален отбор е чест и привилегия, която ще запомня завинаги. Въпреки че бях от младежките селекции, представителният отбор е съвсем различен. Приемам и разбирам, че не получих покана по-късно. Сърбия има много качествени играчи в националния отбор, които са разпръснати в най-силните първенства в Европа“, коментира играчът на ЦСКА.

От началото на сезона Лазар Туфегджич е използван само в четири мача, а в тях винаги влиза като резерва. За последно игра на 28 септември при победата с 2:0 над Локомотив (София). Въпреки че е взел участие сумарно само в 49 минути от старта на шампионата, той има един гол – разписа се за равенството 1:1 срещу Славия.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024