Дефанзивният халф на Йънг Бойс Елсад Зверотич е поискал 30 000 евро месечна заплата от “Левски” и по този начин е отказал “сините” от закупуването му, научи БЛИЦ от сигурни източници.

26-годишният черногорски национал е бил предложен на Илиан Илиев, който е бил впечатлен от изявите му. “Сините” веднага потърсили контакт с швейцарския клуб, откъдето обявили цена на играча от 500 000 евро, която обаче можела да бъде свалена. Проблемът за “Левски” дошъл от месечната заплата на Зверотич. Халфът, който може да играе и като ляв и десен бек, получава 30 000 евро на месец в Йънг Бойс и нямал желание да премине в клуб, в който ще взема по-малко. Неговото желание било да получава в “Левски” поне толкова, колкото взема в момента. Това отказало “сините” шефове, които не могат да си позволят такова възнаграждение.

Елсад Зверотич е познат на българските запалянковци. Той заби единственото попадение в европейската квалификация между България и Черна гора, която се игра на стадион “Васил Левски” на 7 септември 2010 година. В края на 2012 г. той вкара гол и на английския гранд Ливърпул в мач от груповата фаза на Лига Европа.