Ужасна бъркотия цари в БФС в последните няколко дни. БЛИЦ научи, че Лицензионната комисия до последно се чуди какво да прави с нередовния Пирин (Благоевград). Наши източници споделиха, че ако днес “орлетата” не получат лиценз и бъдат изхвърлени от елита, всичко се преобръща с главата надолу. При изваждане на Пирин отборите в “А” група остават 15. Тогава Видима-Раковски (б.р. – 14-и след края на сезона), който се готви да играе бараж с победителите от двете “Б” група, ще запази статута си в елита. С изхвърлянето на тима от Благоевград, севлиевци се изкачват с едно място нагоре в крайното класиране.

“Има такъв вариант, ще видим какво ще решат хората в БФС. Ако се спазват наредбите, трябва да извадят Пирин и ние да останем в “А” група”, заяви човек от Севлиево пред БЛИЦ. В същото време Емил Наков продължава да подава документи за спасението на Пирин, но е малко вероятно клубът да получи лиценз.

Заплануваните от БФС баражи от два автоматично стават един. Ще има мач само между вторите отбори в Източната “Б” група – Черноморец (Поморие) и в Западната “Б” група – Спортист (Своге). Въпросният двубой е днес от 17:00 часа в Сливен. Победителят няма да играе с Видима, а ще се класира директно в “А” група. И тук нещата стават абсурдни. Ако Черноморец (Поморие) спечели, няма как да участва в елита, тъй като е собственост на Митко Събев. Бизнесменът вече има отбор в “А” група – Черноморец (Бургас), а според наредбите това е неправомерно.

БЛИЦ вече ви информира, че има вероятност Нефтохимик да се класира директно в “А” група. Това ще стане, ако днес Черноморец (Поморие) победи в баража и след това предаде лиценза си на “шейховете”. Наши източници разкриха, че ръководството на Нефтохимик дори е подало молба за получаване на лиценз за “А” група./БЛИЦ