Сериозен проблем за ръководството на БФС се оказаха двете “Б” групи. БЛИЦ научи, че по етажите на “Иван Асен II” в последните дни е страшно, тъй като Западната “Б” група е на път да остане с 11 отбора. След като БФС определи по 10 тима, които получиха лиценз за сезон 2010/2011, и още по два (новаците в двете втори дивизии), всичко бе наред. Ботев (Криводол), който получи лиценз, обаче е в тежко финансово състояние, а и стадионът в града почти сигурно няма да бъде одобрен.

Така на Запад тимовете може да останат 11, което ще доведе невиждани проблеми в БФС заради новата формула – отборите в "Б" групите да играят по три пъти през сезона. В последните няколко дни представители на комисиите във футболната ни централа обмисляли вариант да върнат един от вече изхвърлените клубове, за да може бройката да стане 12.

БЛИЦ първи писа, че без лиценз на Запад останаха Балкан (Ботевград), Марек, Рилски спортист и Локо (Мездра), а на Изток бяха изхвърлени Ботев (Пловдив), Свиленград, Спартак (Варна) и Шумен./БЛИЦ