Третодивизионният Свиленград 1921 е на крачка от привличането на Величко Величков. Това съобщи треньорът Стоян Димитров пред клубния сайт на "южняците".

25-годишният бранител от днес ще започне подготовка със Свиленград и ако не си намери отбор в "А" група или чужбина, ще остане на "Колодрума" през есенния дял от шампионата в Югоизточната "В" група.

За последно Величков носи екипа на азербайджанския Габала, където треньор е легендата на Арсенал Тони Адамс. Железният защитник от близкото минало тества Величков през миналото лято и го хареса за отбора си.

В Азербайджан евентуалното ново попълнение на "южняците" игра на добро ниво, но смяна в приоритетите на клуба наложиха освобождаване на досегашните чужденци и вземането на нови футболисти. Така Величков от няколко месеца се оказа без отбор.

Защитникът, известен с прозвището Крауча, е висок 196 см. Величков е родом от Тополовград, като юноша е играл в Стефан Караджа (Елхово), "Ботев" (Пловдив) и Сливен. Има мачове и в младежкия национален отбор. /БЛИЦ