Втородивизионният Хасково привлече вратаря на Спартак 1918 (Варна) Николай Банков. Стражът ще замени напусналия в посока Монтана Ивайло Василев. Така Банков ще се конкурира с Емил Данчев за титулярното място, а другото сигурно ново попълнение е нападателят Явор Въндев.

"Отборът ни се запази, ще се опитаме да се наредим колкото се може по-високо в класирането. Тренираме вече пет дни, засега всичко е нормално. Целта ни е отборът да се развива, коментира старши треньорът Димчо Ненов пред БТА. В момента хасковлии са на второ място в класирането с 23 точки, на 10 от лидера Марек и на 3 пред 3-ия Банско.

"Търсим още един футболист, който да ни подкрепи в полузащитата. Надяваме се на лагер през февруари, но дали ще има, ще се разбере другата седмица, каза още треньорът. Той добави, че управата на клуба, както и местната власт, ще имат среща с бизнеса в града и региона за привличането на още спомоществователи и подкрепа. Такава среща е насрочена на 27-и януари и след нея ще стане ясно дали отборът ще има лагер.

Седем контролни срещи до момента са уредени, като в петък или събота хасковлии ще премерят сили с отбора на Любимец. Датата и часът ще стане ясен днес или утре след телефонен разговор между треньорите.

Останалите проверки са на 29 януари с Раковски 2011, на 1 февруари с третодивизионния Гигант (Съединение), на 5 февруари с Верея (Стара Загора), на 12 февруари гостуване на Черноморец, на 15 февруари с “Ботев” (Гълъбово) и на 22-и с новосъздадения клуб Етър (Велико Търново), който е изявил желание да гостува под Ямача. Свободните дати в тефтера на Димчо Ненов са 8 и 19 февруари, като за едната вероятно ще бъде организиран спаринг със Свиленград.