Стамен Белчев официално беше назначен за треньор на Хасково, съобщиха за БЛИЦ от ръководството на клуба. Помощник на новия наставник става друг хасковлия - Петър Колев. Дясната ръка на Димитър Димитров работи за последно в "Левски", но си тръгна от "Герена", след като пропадна пристигането там на Херо. В щаба на Белчев остава и досегашният помощник-треньор на Хасково Емил Ангелов. Бабангида в момента кара курсове за лиценз "А".

"Много се радвам, че Стамен Белчев се съгласи да поеме отбора в тежкия момент. Договорът му е до края на сезона, като има опция да води отбора и в "Б" група, тъй като осъзнаваме, че ще е същинско чудо, ако се спасим от изпадане. Благодаря му, че се нави да помогне. Цялото ръководство и всички в Хасково сме щастливи, че се оформя тандем от местни треньори. Стамен Белчев, Павел Колев и Емо Ангелов милеят за футбола в града", коментира пред БЛИЦ изпълнителният директор Тихомир Петков.

Стамен Белчев е бивш треньор на Хасково от периода 2002-2007 година. Той започна като помощник на Стойчо Стоев, който миналата година предизвика фурор у нас и в Европа с Лудогорец. Стоев обаче остана старши само един полусезон и после щафетата бе поета от Белчев. Под негово ръководство Хасково на два пъти завърши на 3-то място в "Б" група, като и в двата случая имаше реални шансове да пробие до групата на майсторите. Белчев бе отстранен от тима след поредица слаби резултати и започналото асансьорно пропадане на Хасково първо във "В", а после и в окръжните групи. В треньорската му кариера има и престой начело на Любимец. Също така работи и в "Ботев" (Пловдив), където беше помощник на Станимир Стоилов.

Стамен Белчев от днес вече подготвя отбора за домакинството на Локомотив (Пловдив) на 3 април.

"Знаем, че имат проблеми и футболистите им отказват да тренират. Дано дойдат за мача, очакваме ги", добави Тихомир Петков.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015