Треньорът на Хасково Емил Велев реши да даде почивка на героя от мача с Берое Владислав Узунов и не го взе за гостуването в Банско, разбра БЛИЦ. В сряда от 13:00 часа аутсайдерът в "А" група излиза на стадион "Свети Петър" в зимния курорт в протоколен реванш от 1/8-финалите за Купата на България. Хасково спечели с класическото 3:0 в първа среща и само чудо би лишило Кокала и футболистите му от класиране в следващата фаза.

От вторник Велев и играчите му са в Банско. С тима обаче не е Владислав Узунов, който наказа Берое за сензационната победа с 1:0 в събота. Младият нападател е с четири жълти картона от началото на сезона и в Хасково решиха да го предпазят от евентуално наказание за шампионатното гостуване на "Ботев" (Пловдив). Двубоят от 18-ия кръг на "А" група е в неделя от 14:00 часа на Коматево. Ако Узунов бе излязъл в Банско, рискуваше да изкара пети жълт картон, което моментално щеше да го извади от сметките на Кокала за срещата с "канарчетата".

БЛИЦ разбра също така, че за гостуването в зимния курорт Велев е взел двама играчи от дублиращия отбор - Никола Петров и Петьо Николов. Възможно е на реванша в сряда поне единият да запише дебют в официален мач за Хасково.

Купа на България - сезон 2014/2015