Новият помощник-треньор в Левски Бисер Хаздай заяви, че преди години редовно е раздавал шамари на Димитър Иванков. Един от любимите футболисти на сектор "Б", който е юноша на клуба е работил с Хаздай в школата на "сините".

"Случвало се е и шамари да раздавам. Често на Митко Иванков, ама като гледам май е имало полза от това", отбеляза Хаздай, който е запознал националът на България със здравата дисциплина.

Самият Иванков е признавал, че ако не е пробил във футбола щял да стане квартален апаш. Явно съветите, които Хаздай е давал на храбрия вратар са му помогнали да хване верния път в живота и професионалната кариера.

Един от помощниците на Емил Велев - Бисер Хаздай, за пореден път отрече да е гласен за заместник на актуалния наставник на Левски. "Ние сме клуб с много силна организация и подобни неща са немислими. Много ясно беше обяснено, че аз влизам в щаба на Емил Велев, тоест той взима решенията. Дай Боже дълго време да решава нещата. Направихме добър пробив в Ловеч, което показва, че Левски е много силен. Самата истина е, че Велев ме искаше в щаба си още в началото на сезона, но трябваше да обърна внимание на новосформирания дублиращ отбор", разказа Бисер Хаздай, който гостува днес в Дискусионно студио "Футбол.БГ".

"С Емил Велев сме приятели от деца. Той израсна покрай мен, защото е малко по-малък. С него и с Искренов бяхме в много близки компании. Както се казва през годините сме живели заедно. Това, което се пише са пълни глупости", продължи новият помощник треньор в Левски.

"Смятам, че петгодишният ми престой в Левски е доста успешен. Спечелихме три републикански първенства. Загубихме един път нещастно с дузпи. Осъществи се продажба на млади футболисти, интегрирахме млади кадри в първия отбор. Мечтая в първия отбор да има много юноши, но не може да се играе само с млади футболисти. Футболът е такъв, че трябват и опитни, които да поведат младите. Мисля, че е стечение на обстоятелствата, че аз съм в щаба на първия отбор и в игра срещу Литекс влязоха Балтанов, Генев и Милиев. Лъчо игра през първия полусезон няколко срещи, но в средата на терена. Виктор Генев също има изяви в първия състав", допълни още Хаздай, цитиран от "Гонг".

Специалистът не спести добри думи и по адрес на Георги Иванов. "Той е легенда на клуба. Въпреки, че все още играе, а това се постига много трудно. Гонзо е страхотно човече. Познавам и съм виждал много звезди, но той е същият, какъвто беше и в юношеския национален отбор, където го тренирах", спомена още Хаздай. /БЛИЦ