ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Председателят на Управителния съвет на Хебър Елизар Спасов потвърди информацията на БЛИЦ, че оставките на цялото ръководство на клуба са подготвени и готови за депозиране, а треньорът Любослав Пенев остава на поста си и няма да напуска. Това стана ясно на проведената днес пресконференция в Пазарджик.

„Не е необходимо да опровергавам информациите, че напускам Хебър. Това е видно всеки ден. Аз съм на стадиона и водя тренировките. Подготовката върви перфектно, въпреки че е в България. Разполагаме с отлична база и това е достатъчно. Проблемът е това, което се случва от финансовата страна. Вярвам, че до първия мач ще имаме нови адекватни попълнения“, обяви 57-годишният специалист.

„Проектът на Хебър претърпя промени от ноември насам. Настъпилите проблеми ни принудиха да разглобим готов отбор, който играе хубав и успешен футбол, един от най-добрите в България. Затова бяхме принудени да продадем трима основни футболисти“, заяви Пенев.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

„Дори и тези раздели не са достатъчни, за да може клубът да се справи финансово. Ръководството полага страхотни усилия, но за да продължи, трябва подкрепа от Общината. Имаме нужда от още помощ. Ако този професионален проект потъне, ще бъде още един пример за това колко е лесно да се развали нещо, което е прекрасно изградено. Ако някой иска да приключи футбола в Пазарджик, нека стане и го заяви ясно“, допълни Ел Голеадор.

"Към много наши футболисти има интерес. Защо клубовете, които се интересуват от тях, не ги потърсиха преди година или две? Циркулират около Хебър като лешояди. Защо не взеха тези футболисти миналата година? Нито едно от момчетата не искаше да си ходи", коментира Любо Пенев.

На пресконференцията Елизар Спасов призна, че има оставки на важни хора в клуба, ангажирани с лицензирането, още не се разписани, но са налични.

Спасов обяви, че винаги в ръководството на клуба може да бъдат приети нови членове, номинирани от новата Общинска управа на Пазарджик. Според него, ако хората на новия кмет Петър Куленски поискат, по най-бързия начин ще бъде свикано Общо събрание на клуба.

„Към днешна дата има интерес към четирима наши футболисти. Нищо конкретно като преговори, като развитие няма. С треньора Любослав Пенев решихме процеса по изходящи трансфери да бъде ограничен на 90%. Ще разглеждаме само атрактивни предложения. Продължаваме търсенето на нови играчи. Имахме трима готови футболисти, с които да подпишем, но всичко пропадна заради едни изяви във „Фейсбук“. Конкретен пример е Иван Василев от Янтра, който заяви, че иска да стане новия Георги Николов. Но той не дойде в Хебър, а подписа с Етър“, допълни Елизар Спасов.

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2024

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024