Хебър обяви собствената си информация за спекулация. След като преди няколко часа от клуба обявиха в официалния си сайт трансфера на Матвей Игонен в Ботев (Пловдив), сега "зелените" от Пазарджик излязоха с ново съобщение: 

"ФК Хебър съобщава, че слуховете и твърденията за трансфер на Матвей Игонен в Ботев (Пд) към този час са спекулации. ФК Хебър дава разрешение на Ботев (Пловдив) за провеждане на медицински тестове и преговори с вратаря Матвей Игонен, чийто договор с нашия клуб изтича през месец юни 2024 г. В случай, че двете страни постигнат успех по личните условия на естонския национал, Хебър и Ботев ще се договарят за правата на футболиста. Към настоящия момент той все още е състезател на ФК Хебър".

По-рано днес "зелените" обявиха следното в официалния си сайт:

"Хебър се разделя с вратаря си Матвей Игонен, който преминава с трансфер в Ботев (Пловдив).

Решаващо за раздялата с играча се оказва личното желание на естонския национал да подпише нов договор за 2,5 години при силно завишени параметри, които в момент на оптимизация на финансовите ресурси, ФК Хебър няма как да си позволи. 28-годишният страж пристигна в Хебър през лятото на миналата година, като по изрично настояване на агентите си, подписа договор само за 12 месеца.

ФК Хебър изказва огромната си благодарност към Матвей за показаното от него в мачовете със зеления екип и му пожелава здраве и още много успехи в бъдеще".

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2024

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024