Треньорът на Черноморец Димитър Димитров изрази огорчението си за случващото се с българския футбол. След равенството 2:2 срещу "Левски" на "Герена" Херо коментира, че знае за много уговорени мачове и няма как "акулите" да са пред останалите отбори, тъй като нещата не се решават на терена.

Спецът заяви, че не е напълно доволен от равенството 2:2 със "сините". Херо сподели още, че е трагедия за българския футбол, че чужденци са най-добрите в родните тимове. Именно такива играчи - Яник Боли и Аатиф Шаешу, вкараха попаденията за "акулите" срещу "сините".

"Не мога да кажа, че съм доволен. Имахме възможност да вкараме още голове, а получихме попадения от ситуации, в които не миришеше на гол. Трябваше да покажем повече самочувствие в някои ситуации. Равенството обаче е заслужено. Битката за Европа ще е тежка. Аз обаче очаквам, че нещата няма да се решат само със спортно-технически средства и Черноморец ще е ощетен. Знам за много от мачовете как ще завършат още преди да са се играли. Видяхте какво стана днес в Перник. Ще има доста удари под кръста. А Черноморец винаги ще губи в нея. Притеснява ме и това, че не показваме постоянство", коментира Херо.

"Аз съм от много години в тази помия наречена български футбол – уреждане, удари под кръста. Не мога да се променят нещата. Знам за много уредени мачове. Опитвам се това да го обясня на президентите на клубове, защото те са основните виновници според мен. Нещата се въртят в омагьосан кръг. Отвращавам се от това, което виждам. Черноморец не е взел точка с подмолна схема. Дали "Левски" играе честно, те ще отговорят. Но ако всичко беше честно, сега щяхме да сме с разлика пред тимовете, които се борят за място в Лига Европа", изрази огорчението си спецът.

"Това е трагедията на българския футбол. Водещите футболисти са чужденци, които взимаме от втора и трета дивизия. Това говори зле за българските играчи. Има футболисти, които днес играха под нивото си. Това важи особено за вътрешните халфове, които бяха респектирани от "Левски", продължи Димитров.

"Шаешу струва 0 лева и 0 стотинки. Ние търсим футболисти само със свободни трансфери. А това е трудно, ако искаш да са добри и млади. Много играчи видяхме и минаха на проби. Имат потенциал и възможности да се развият при нас. Шаешу мисля, че има още много потенциал, който да разкрие. Ако сме финансово добре обезпечени няма да искам да продаваме никой. Ще търсим надграждане, но сме принудени да продаваме", коментира още Херо.

"Трогна ме отношението на феновете на "Левски", искам да им благодаря за подкрепата. Те са част от моето минало", каза още спецът.