Бразилският халф на ЦСКА Маркиньос ще изкаран 10-дневен пробен период в руския Амкар, чийто треньор е Димитър Димитров-Херо. От известно време БЛИЦ нееднократно ви информира, че играчът е желан от тима от Висшата лига на Русия, в който се подвизават българите Георги Пеев, Мартин Кушев и Захари Сираков.

Маркиньос обаче ще пътува в петък със своя тим ЦСКА за Виена, информира "Гонг". "Армейците" ще се отправят за градчето Санкт Вайт, където ще се подготвят в следващите две седмици, докато Маркиньос ще се присъедини към лагера на руснаците, които са край австрийската столица.

Вероятно Херо ще изпробва Маркиньос в една-две контроли, след което ще каже крайното си решение. Ако евентуално Маркиньос не бъде одобрен, ще се завърне при "червените" и ще се подготвя под ръководството на Любослав Пенев в последните няколко дни от лагера на ЦСКА на австрийска земя.

Бразилецът, както и други играчи като Кирил Котев, Дормушали Саидходжа и Йордан Тодоров, са поставени от Пенев и ръководството на ЦСКА в трансферния списък. /БЛИЦ