Българският наставник Димитър Димитров-Херо заяви, че все още е треньор на Амкар (Перм) и няма намерение да се оправдава за това, което се случва с клуба му.

Руският тим записа редица лоши резултати от началото на сезона, което нажежи обстановката в отбора. Местни фенове и журналисти вече поискаха оставката на Херо, който най-вероятно ще си я подаде в близките дни. По-рано ви информирахме, че не е изключено Димитър Димитров много скоро да се завърне на работа в Левски.

"Намирам се в България, защото трябваше да удължа работната си виза и във вторник вероятно ще се прибера в Русия. Нормално ги приемам тези упреци. Нито ще съм първият, нито последния треньор в това положение. Приемам всичко - нормално е", сподели Димитър Димитров, като уточни, че преди мача със Сатурн (0:2) той е имал разговор с ръководството на Амкар.

"След като резултатите не са добри, е нормално треньорът да носи отговорност. Миналата година напуснаха редица футболисти, селекцията не беше много добра, имаше контузии на основните играчи. Скамейката на Амкар е изключително къса. В последните мачове нямаше защита, трябваше да пускаме полузащитници да играят в защита. Но каквото и да е решението, аз го приемам, и няма да се оправдавам с каквото и да било. Специалисти като Михаел Лаудруп и Юрген Рьобер бяха освободени от клубовете си в Русия, че мен ли да ме е страх", добави Херо.

"Първо, задачата ни бе поставена да сме до 10-о място, което и изпълняваме. Ако се вземат футболисти. Вчера изиграхме най-лошия си мач. Направихме силни мачове срещу най-силните отбори, но в много срещи и шансът ни обърна гръб", продължи пред "Гонг" Димитър Димитров.

Запитан дали има вероятност да се завърне у нас като треньор, ако нещата в Перм продължат да се развиват по този начин, Димитров заяви: "Не, не мога да ви кажа нищо за България. Концентрирал съм се върху Перм. Няма нищо реално на този етап."

"Да, работата ми в Русия е полезен опит. Видях неща, с които досега не съм се сблъсквал. Знаете, че треньорът зависи от много фактори, но пак казвам не се срамувам, може би не съм попаднал на точното време в точното място", завърши треньорът на Амкар. /БЛИЦ