Треньорът на Черноморец Димитър Димитров успешно се бори с тежкото заболяване лимфом на Ходжкин. На 13 октомври на пресконференция Херо съобщи, че има рак на стомаха. Лечението на специалиста е успешно и той иска да покаже, че няма болест, която не се лекува.

Димитров призна, че най-страшният момент за него е бил чуването на диагнозата за първи път в България. “Най-тежко ми беше, когато лекарите казаха на жена ми, че едва ще изкарам година. В такъв момент, ако човек няма психика, свършва. Аз съм широко скроен и смятам, че много хора са намерили сили да се преборят и, че аз ще бъда сред тях. Аз съм последният човек, който ще се предаде заради близките си”, сподели Херо в интервю за БиТиВи.

Както е известно, първоначалната диагноза беше отхвърлена от лекарите в Австрия, които се грижат за треньора. “Сега съм добре, имам тонус и отлично настроение. Няма място, на което да съм отишъл и да не съм усетил добротата и човечността на хората. Това ми дава дух, става ми много приятно. Видях другата страна на българина. Казваме, че сме завистливи злобни, но аз видях добрата ни страна. Замислям се обаче защо човек трябва да се разболее, за да получи такова отношение. Трябва да бъдем добри и мили всеки ден и към всеки човек”, продължи той.

“Искам да покажа, че няма болест, която не се лекува. Ако мога да помогна с моето поведение, ще бъда доволен. Всеки ден ми се обаждат непознати хора от целия свят и искат съвет. Опитвам се да им дам кураж, както и ценни контакти”, призна 52-годишният треньор.

За новата година Херо отправи следното пожелание: “Нека бъдем здрави, това е най-ценното и истинско нещо. Пожелавам на хората да бъдат по-добри, защото добротата ще им се върне като бумеранг”.