Футболът трябва да обединява хората, а не да ги разединява. Това заяви треньорът на Черноморец Димитър Димитров-Херо след прожекцията на филма „Футболни хамелеони” в Морското казино в Бургас. Наставникът на "акулите", както и други представители на клуба уважиха премиерата на лентата в морския град. В края на събитието от Черноморец подариха фланелки на екипа, работил по създаването на филма.

„Много съм впечатлен от филма, действително тези кадри съм ги виждал много пъти по терените. Бил съм треньор на водещи отбори в България и съм запознат с проблемите, с агитките, с отношението, което имат към футбола. Винаги съм искал тази игра да бъде за възпитани и интелигентни хора, да обединява хората, а не ги разединява и да ги няма тези ексцесии, които се получават по терена”, заяви Херо след прожекцията.

„Мечтая си един ден футболът да бъде семейно удоволствие. Да можеш в събота и неделя да отидеш на мач със семейството си, да гледаш и да се радваш на своя отбор. Без да ги има тези извращения, които виждаме обикновено. Надявам се след това, което видяхме тук, да намерим сили и да се обединим против това футболно хулиганство, да го изкореним и да направим така, че хората да ходят на стадиона и да се радват”, каза още наставникът на Черноморец.